loader image

Burse Sociale 2019-2020. Anunț, acte necesare, cerere, declarație de venituri

Bursele sociale se acordă în condițiile Ordinului MEN nr. 3392/2017, astfel:

a. studenţilor orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul şi care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale, respectiv 1263 lei;

b. studenţilor bolnavi TBC, care se află în evidența unităților medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficiență renală cronică, astm bronşic, epilepsii, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică, cei infestați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular şi orice alte boli cronice aprobate de Consiliul de Administrație şi de Senat.

c. studenţilor a căror familie nu realizează pe ultimele 3 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie, adică 1263 lei.

Studenţii care îndeplinesc condiții pentru a beneficia de bursă socială vor depune la secretariat un dosar, până la data de 18 octombrie 2019.

Conținutul dosarului este prezentat în anunțul cu ACTE NECESARE PENTRU ACORDAREA BURSELOR DE AJUTOR SOCIAL.

Pentru bursele sociale mai trebuie completate:

De asemenea, studenţii cu boli grave vor depune la dosar numai un certificat de la un medic de specialitate, altul decât medicul de familie, în care să se prezinte evoluția şi tabloul clinic al problemei medicale de care suferă studentul şi care se încadrează în prevederile art.6, alin.(2), lit.b) a Ord.MEN nr. 3392/2017, vizat de medicul din dispensarul Tudor Vladimirescu.

Secretariatul,

DOCUMENTE NORMATIVE UTILIZATE