loader image

Alegeri 2020-2024. RECOMANDĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

Curriculum vitae (CV) este un document cu format standard sau liber ales (personalizat), “care sintetizează informații cu privire la datele personale, postul vizat, experiența profesională, educație și formare profesională (începând cu ultima formă de învățământ absolvită), informații ce țin de aptitudini native sau dobândite (în afară de cele profesionale)” – conform Wikipedia.

          Prin obligația legală (prevăzută în Procedura PO.POM.05) de publicare pe pagina web a facultății și de afișare la sediul facultății, CV devine un document public. Astfel, datele personale din CV pot fi folosite atât în scopul propus de Procedură și de candidat (identificarea și cunoașterea sa de către comunitatea academică din facultate), dar și în scopuri negative, care nu au legătură cu procesul de votare!

          De aceea, considerăm necesar și util să informăm candidații (în conformitate cu Registrul General pentru Protecția Datelor – RGPD) și să recomandăm evitarea prezentării în CV a unor date personale cum ar fi: CNP, serie și număr carte de identitate sau pașaport, adresa de domiciliu, adresa de email, protocol internet (IP), locul și data nașterii, statutul marital, religia, semnătura olografă etc. Fiecare candidat va alege să prezinte în CV acele date și informații, pe care le consideră relevante pentru poziția vizată, aceea de membru în Consiliul facultății!

21.01.2020

Biroul Electoral al Facultății de Construcții și Instalații