loader image

In Memoriam, inginer Adrian-Ștefan Gleja

Cu multă tristețe am aflat de stingerea din viață a domnului inginer Adrian Ștefan Gleja, un absolvent, prieten marcant și atașat de suflet al Facultății de Construcții și Instalații din Iași.

Dl. Adrian Gleja, sau „Adi” cum îl numeau toți cei apropiați, s-a născut în 30 aprilie 1981 în Iași.

A urmat cursurile Facultății noastre, secția C.C.I.A, între anii 2000 și 2005; a absolvit cu media generală 9.55, fiind un student remarcat de către profesori și colegi.

Cursuri Graitec, Iaşi, aprilie 2013

După absolvire, a lucrat în București, la firma Graitec Roumanie, unde și-a desfășurat aproape întreaga activitate, fiind promovat pe rând, de la Advance Design Specialist Engineer, apoi Advance Design Trainer, Area Sales Manager, Sales Manager. A profesat și ca Revit Structure Trainer.

Cursuri Advanced Design, Iaşi, noiembrie 2014

Intre anii 2007 și 2018 dl. Inginer Adrian Gleja a susținut cursuri de modelare și proiectare asistată de calculator în Facultatea de Construcții și Instalații din Iași. A predat studenților și inginerilor programele Graitec Advanced Design, Advanced Steel, Advanced Concrete, Revit, Graitec BIM.

Cursuri AS, Iaşi, martie 2015

In anii 2010 şi 2014 a fost invitat în calitate de prezentator principal la conferințele internaționale „Computational Civil Engineering” organizate de Facultate. În anul 2011 a susținut o prelegere în calitate de prezentator principal invitat la conferința ICEGD – International Conference on Engineering Graphics and Design, Iași, 2011, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Construcții și Instalații, Catedra de Geometrie Descriptivă și Desen, cu sprijinul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial și al Facultății de Mecanică.

Cursuri Revit, Iaşi, aprilie 2017

Cursurile și conferințele susținute de dl. inginer Adi Gleja au oferit întotdeauna informații de ultimă oră, concluzii interesante și provocatoare pentru cercetare și modelarea structurală. Au lăsat o imagine plăcută, de neuitat.

Dl. ing. Adrian Gleja, prezentator principal invitat, conferința „Computational Civil Engineering”, Iași, 2014

Dl. inginer Adi Gleja a fost un coleg important al colectivului de dezvoltare și programare al firmei internaționale la care a lucrat, Graitec Romania, făcând onoare ca absolvent al Facultății la care a învățat. Aici a lucrat şi ca inginer de proiecte de construcții civile, totodată ca și consultant pentru numeroase firme de proiectare de construcții din
domeniul civil sau drumuri și poduri.

A fost un pasionat sportiv de curse atletice de fond și semi-maraton.
Din nefericire, viața și cariera dlui inginer Adrian Gleja s-au oprit abrupt, în 19 iunie 2020.

Dumnezeu să îl odihnească!