loader image

Etapa 2 admitere – Confirmare loc – Rezultate preliminare

Pentru confirmarea locului sunt necesari 2 pasi:

  1. prezentarea actelor în original la comisia de admitere a facultății corespunzătoare acestei opțiuni.
  2. selectarea opțiunii în cadrul platformei informatice de admitere (butonul VERDE)

selectarea opțiunii în cadrul platformei informatice de admitere

În cadrul fiecărei facultăți, candidații sunt ierarhizați în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere și în limita locurilor aprobate pentru fiecare domeniu de studii. În urma realizării acestei ierarhii, un candidat poate fi declarat ADMIS la una, mai multe sau nici una din facultățile pentru care a depus fișă de înscriere.

Candidații declarați ADMIȘI la una sau mai multe din facultățile pentru care a depus fișă de înscriere, acesta va confirma locul la maxim una din aceste facultăți.

În cazul în care dosarul candidatului conținând actele în original a fost depus anterior la una din comisiile de admitere din universitate, candidatul confirma locul doar prin interacțiunea cu platforma de admitere.

Atât pentru un domeniu (opțiune în cadrul unei facultăți) la care candidatul nu confirmă locul ocupat prin concurs, cât şi pentru domeniile cu opțiune inferioară din cadrul facultății respective (la care, de asemenea, ar fi putut fi admis), candidatul este eliminat din procesul de admitere.

Candidatul este considerat REZERVĂ pentru toate opțiunile la care nu a fost încă admis.

În cazul în care candidatul nu este declarat ADMIS la nici una din facultățile pentru care a depus fișă de înscriere, acesta este considerat REZERVĂ la toate aceste opțiuni, având posibilitatea de a fi declarat ADMIS ulterior, în urma eventualelor retrageri.