loader image

BIM ÎN ROMANIA De ce? Cum? Când?

Un workshop pentru studenți și profesioniști, constructori, arhitecți, manageri privind digitalizarea și viitorul proiectelor de construcții.

Building information modeling (BIM) este un proces susținut de diverse instrumente, tehnologii și contracte care implică generarea și gestionarea reprezentărilor digitale ale caracteristicilor fizice și funcționale ale construcțiilor. Modelele de informații ale construcțiilor (BIM) au fișiere computerizate care pot fi extrase, schimbate sau conectate în rețea pentru a sprijini luarea deciziilor cu privire la un activ construit.
Conceptul BIM este utilizat de persoane fizice, companii și administratori care planifică, proiectează, construiesc, operează și întrețin toată gama de construcții.
Conceptul de BIM a fost în dezvoltare încă din anii 1970, dar a devenit un termen convenit abia la începutul anilor 2000. Dezvoltarea standardelor și adoptarea BIM a progresat cu viteze diferite în diferite țări. Standardele dezvoltate în Regatul Unit începând cu 2007 au stat la baza standardului internațional ISO 19650, lansat în ianuarie 2019.