loader image

Admitere studii universitare de Licență 2023

 

Pagina de admitere online este

https://www.admitere.tuiasi.ro 

În sesiunile iulie și septembrie 2023, admiterea la studiile universitare de licență se va realiza online, pe baza de dosar, prin intermediul platformei informatice a universității (www.admitere.tuiasi.ro), care va fi activă în perioadele de înscriere. Pentru înscrierea online, candidatul va scana actele în original (față-verso, acolo unde este cazul) și le va încărca în secțiunile dedicate de pe platforma de înscriere.

Candidatul are posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă şi un singur dosar, la specializările de la trei facultăţi ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în ordinea preferinţelor, urmând ca, în funcţie de opțiune și de media de admitere, să fie declarat admis la una dintre acestea. Pentru a se înscrie la mai mult de trei facultăți, candidatul va plăti o taxă suplimentară.

Comisiile de admitere de la fiecare facultate în parte verifică zilnic dosarele candidaţilor înscrişi şi confirmă legalitatea înscrierii. Dacă se constată nereguli, candidaţilor li se solicită clarificări sau completări ale documentelor.

Confirmarea ulterioară a locului se va face prin depunerea/ transmiterea dosarului cu acte în original la sediul facultății la care candidatul a bifat prima opţiune. Doar pentru candidații care nu au posibilitatea de a depune online dosarul pot să se prezinte la sediul facultății, la comisia de admitere a Facultății de Construcții și Instalații pentru a completa formularele.

Program comisie de admitere: luni-vineri 9:00 – 14:00, sâmbătă 9:00-12:00.

Rezultatul concursului de admitere se stabileşte printr-un proces iterativ în funcţie de opţiunile exprimate de candidaţi.

Atât pentru o opțiune la care candidatul nu confirmă locul ocupat prin concurs, cât şi pentru opțiunile inferioare (la care, de asemenea, ar fi putut fi admis), candidatul este eliminat din procesul de admitere.

Candidații care nu au fost declarați admiși vor fi menținuți în listele de admitere, aceștia putând fi admiși ulterior în urma retragerii altor candidați.

Candidații declarați admiși la o facultate la afișarea rezultatelor de la ultimul termen de confirmare prevăzut în calendarul de admitere al unei sesiuni vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a confirma locul obținut, în aceleași condiții ca în etapele anterioare de confirmare.

Pentru alte detalii, vă rugăm să consultați și site-ul Universității noastre.