loader image

TABERE  IARNĂ 2024

ANUNŢ TABERE  IARNĂ 2024 Tabăra va fi organizată în perioada 12 – 18 februarie în locația Codrii Bucovinei în Frasin/Vama, jud. Suceava. Ministerul Tineretului și Sportului  organizează Programul TABERE STUDENTESTI – IARNĂ 2024 care se va derula în perioada vacanței de iarnă a anului universitar 2023-2024 şi se acordă studenților de la învățământul cu frecvență, licență, master și doctorat. Categoriile de studenți beneficiari ai taberelor studențești sunt:
  • Cazuri sociale – studenți orfani de ambii părinți, cei proveniți din casele de copii sau plasament familial, romi, absolvenți ai liceelor din mediul rural și cei care beneficiază de burse sociale, aceste categorii reprezentând maximum 20% (în limita locurilor solicitate) din locurile repartizate universităților;
  • Studenții cu rezultate deosebite obținute la învățătură în anul precedent de școlarizare, studenții integraliști, în pondere de maxim 85%, cei care au avut activități în cadru organizat, al universităților, la diverse manifestări culturale, artistice, științifice, sportive și de voluntariat în pondere de minim 15% dintre aceștia. Procentele se aplică la numărul de locuri rămase după distribuirea locurilor pentru cazurile sociale.
  • Studenții din anul I (2023-2024 – nu pot solicita loc de tabără în semestrul I deoarece termenul de depunere a cererilor este inainte de finalizarea sesiunii)
  • studenții implicați în acțiuni de voluntariat, activități și proiecte studențești, manifestări culturale, științifice și sportive gestionate de federațiile studențești, legal constituite, pe baza criteriilor specifice stabilite de acestea. Criteriile de selecție a studenților beneficiari, precum și numele beneficiarilor, vor fi postate pe site-urile federațiile studențești, cel târziu cu 7 zile înaintea începerii primei serii de tabără.
  • În situaţia în care locurile aferente beneficiarilor prevăzuți la cazuri sociale nu se ocupă, acestea se pot redistribui beneficiarilor prevăzuți la Studenții cu rezultate deosebite obținute la învățătură;
  • Consultati metodologia  publicată în Monitorul Oficial al României – partea I nr. 17 Bis pentru informații complete
Informații suplimentare sunt disponibile în cadrul secțiunii dedicate.
Tabere IARNA 2024